BALIKESİR / MARMARA - Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesi

Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adres
YENİ MAH. 22 EYLÜL CAD. ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ BLOK NO90 İÇ KAPI NO1 MARMARA / BALIKESİR
Ülkemizi temsil eden çağdaş ve nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan ve pozitif düşünen bireyleri, bilgiye ulaşma yollarını öğreterek yetiştirmektir.
Başarılar
2011 - 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BALIKESİR İL GENELİ SEVİYE TESPİT SINAVLARINDA İL 1.(BİRİNCİLİĞİ) ÖSYM´DE İSE 26 ÖĞRENCİDEN 24´Ü SINAVLARI KAZANMIŞ VE 17´Sİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞTİR. 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BALIKESİR İL GENELİ SEVİYE TESPİT SINAVLARINDA İL 2.(İKİNCİLİĞİ) ÖSYM´DE İSE 20 ÖĞRENCİDEN 17´Sİ YGS SINAVLARINI KAZANMIŞTIR, 13 TANESİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞTİR. 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İSE 14 ÖĞRENCİ ÖSYM SINAVLARINA GİRMİŞ OLUP 11 TANESİ YGS SINAVLARINI KAZANMIŞTIR. HENÜZ LYS SINAVLARI YAPILMADIĞINDAN YERLEŞMEYİ BEKLEMEKTEDİRLER. 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BALIKESİR İL GENELİNDE DÜZENLENEN GENÇLER FUTSAL MÜSABAKALARINDA TAKIMIMIZ GRUBUNDA İKİNCİ OLARAK BİR ÜST TURA YÜKSELMİŞTİR.
Öğretim Şekli :tekli
kalorifer
Ulaşım
İLÇEMİZE ULAŞIM BALIKESİR ERDEK KARAYOLU, ERDEK / MARMARA ADASI DENİZ YOLU İLE YAPILMAKTADIR.
Okulumuz taşıma merkezli bir okuldur
Yerleşim Yeri
İLÇEMİZ BALIKESİR İLİ´NE BAĞLI OLUP DÖRT TARAFI DENİZLE ÇEVRİLİ, TÜRKİYE´NİN 2.(İKİNCİ) BÜYÜK ADASIDIR. DOĞAL GÜZELLİKLERİ, KENDİ KENDİSİNE YETEBİLEN SU KAYNAKLARIYLA, TERTEMİZ DENİZİYLE TURİZM AÇISINDAN DA ŞİRİN BİR İLÇEDİR. ADA OLMASINA RAĞMEN NEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. GEÇİM KAYNAĞI OLARAK ZEYTİNCİLİK, MERMERCİLİK VE BALIKÇILIK UĞRAŞLARI MEVCUTTUR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
BALIKESİR İL MERKEZİNE UZAKLIK ERDEKTEN 120 KM´DİR. MARMARA - ERDEK ARASI GEMİ YOLCULUĞU İSE GİDİLEN GÜZERGAHA GÖRE 1,5 İLA 2,5 SAAT ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR.